onsdag 22 augusti 2012

Neo Geo - The Comeback

neo geo x gold
År 1990 släpptes en konsoll som var så överlägsen de samtida konsollerna att det nästan var skrattretande. Det var Neo Geo AES (Advanced Entertainment System) samt dess tvilling Neo Geo MVS (Multi Video System) där den senare var arkadspelsversionen som blev omåttligt populär i spelhallar runtom i världen. Det fanns bara en hake, Neo Geo AES var dyr! Den var t.o.m väldigt dyr!

Initialt såldes inte Neo Geo AES till privatpersoner utan det var bara hotell, caféer och andra kommersiella faciliteter som fick hyra den. Så småningom visade marknadsundersökningar att det fanns de som var villiga att betala de $650 som konsollen kostade och den släpptes på den vanliga marknaden. På grund av att konsollen och spelen till den var så dyra sålde den inte alls lika bra som de mycket billigare samtida konsollerna Sega Mega Drive och Super Nintendo. Den fick dock ett kultvärde i spelkretsar och är ett eftertraktat samlarobjekt än idag.

Nu får dock alla som suktade efter en Neo Geo AES en ny chans! Neo Geo X Gold kommer att släppas i hela världen den 6 december i år och riktpriset ligger på $200. Det som ingår i paketet är en laddnings/dockningsstation (som är en kopia av den ursprungliga AES), en bärbar konsoll med 4,3"-skärm samt en joystick som är en kopia av den ursprungliga joysticken med äkta arkadkänsla. Det ingår 20 förinstallerade spel inklusive klassikern Art of Fighting II. Dockningsstationen kopplas till en TV med HDMI eller A/V-kabel och genom att docka den bärbara enheten kan man använda joysticken för att spela på TV:n.

Det finns ännu ingen information om det kommer några nya spel eller vad konsollen har för prestanda. Det finns en kortplats för SD-kort så det är inte omöjligt att det även kommer nyare spel. Det är svårt att inte bli nostalgisk över Neo Geo X Gold och jag överväger faktiskt att köpa den, men det beror på om den levererar. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar