måndag 21 maj 2012

Xtreamer Sidewinder 3

Mediaspelaren Xtreamer Sidewinder 3

Mediaspelaren Sidewinder 3 är tredje generationens Sidewinder från Xtreamer. Jag har själv den första generationens Sidewinder som jag fortfarande använder. När sedan Sidewinder 2 kom såg allting väldigt bra ut på papperet men ganska snart började det rapporteras om buggig mjukvara. Det hindrade inte Sidewinder 2 från att sälja bra men mediaspelaren hade sålt betydligt bättre om man hade fått ordning på mjukvaran innan spelaren lanserades på marknaden. Senare släpptes uppdateringar till mjukvaran som reducerade många av tidigare problem. Sidewinder 2 säljs fortfarande till ett mycket fördelaktigt pris.

Vad är då nytt i Sidewinder 3? Den har en ny och snabbare processor på 750 MHz, uppspelning av 3D-video och HDMI 1.4 samt USB 3.0. Men den kanske mest uppskattade förbättringen är den nya mjukvaran. Den fungerar med flera av deras produkter, inklusive Sidewinder 3 (men inte Sidewinder 1 och 2). Xtreamer har tagit till sig av tidigare kritik mot bristande mjukvara. Enligt de första rapporterna är firmware 3,5 (den nya mjukvaran) mycket bra med snabb menyhantering och många bra funktioner. Ett exempel är att man kan välja en mapp med t.ex. filmer och låta Xtreamer hämta information om filmerna och omslagsbild från Internet automatiskt, under förutsättning att man har anslutit mediaspelaren till Internet.

Precis som tidigare generationer är Sidewinder 3 fläktlös vilket betyder att den är mycket tyst. Det finns plats för en intern 2,5" SATA-hårddisk och spelaren är även utrustad med en kortläsare för SD, SDHC (SD High Capacity), MMC, MS och MS Pro. Något som är synd är att Wi-Fi antennen säljs separat men mediaspelaren har i alla fall inbyggt trådbundet nätverk med Gigabit-stöd.

Jag kommer att uppgradera min mediaspelare inom något år och Sidewinder 3 är helt klart ett alternativ med fördelaktigt pris och stort formatstöd. Mycket hänger på den nya mjukvaran men så här långt ser det lovande ut.

Videon visar möjligheterna med den nya mjukvaran: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 kommentar:

  1. Jag fattar inte att det är lönsamt att göra mediaspelare. De går ju knappt att använda till något. Spela upp egengjorda filmsnuttar möjligen. Men det sätter man ju oftast ihop på datorn och bränner till en DVD skiva.

    Varför detta intresse? Henrik Ponten står ju utanför allas dörrar numera och avlyssnar varenda sida du besöker.

    SvaraRadera