söndag 17 juli 2011

Film i iPhone

Ett av de enklaste sätten att konvertera film till iPhone är att använda sig av programmet Handbrake. Programmet bygger på öppen källkod och kan laddas ner gratis. Programmet finns att hämta här.

Nedan följer en guide som visar hur man konverterar film till iPhone. När man har laddat ner programmet och installerat det så ser det ut som på bilden nedan när man startar det. Klicka på bilderna för att göra dem större.


Man behöver inte vara vidare teknisk för att konvertera film med det här programmet. Längst till höger finns det en lista med färdiga konfigurationer för t.ex. äldre iPhone 3G och 3GS, iPhone 4, iPod och iPad. I det här exemplet så väljer vi iPhone 4. Markera därför iPhone 4 i listan.


Tryck på Source-ikonen uppe i vänsterkanten och bläddra fram till filmen som ska konverteras. I fältet Destination ser man var den färdiga filen kommer att hamna. Man kan ändra mappen om man vill genom att trycka på Browse och bläddra fram till mappen man vill att filen ska hamna i. Filnamnet kan inte innehålla svenska tecken, så ersätt dessa om det finns några. Nu är det egentligen ingenting mer man behöver göra förutom att trycka på Start-ikonen (till höger om Source-ikonen). Konverteringen tar ett tag, man kan se uppskattad återstående tid i statusfältet längst ner. När det är klart överför man filmen till telefonen med iTunes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar