fredag 15 juli 2011

Surfplattan ZTE Light


Surfplattan ZTE Light blir först ut av de surfplattor som kommer att ingå i artikelserien "Surfplattor under 2000 kronor" här på prylmani.blogspot.com. Enligt prisjakt.nu kan man köpa ZTE för ca 1500 kronor. Ska vi se vad man får för pengarna?

ZTE Light har en resistiv skärm på 7" med 800x480 pixlars upplösning. Det är vad man kan förvänta sig av en surfplatta i den lägre prisklassen. Den har WiFi b/g och Turbo-3G (plats för SIM-kort) för uppkoppling mot Internet och det går även att ringa röstsamtal med surfplattan. Medföljande stereo-headset gör det smidigt att ringa med den.

Den har en processor på 600 MHz (Qualcomm MSM7227), 512 MB RAM, 512 MB ROM (170 MB tillgängligt), 3.5 mm-utgång för hörlurar, bluetooth 2.1, kortplats med stöd för microSD/microSDHC/TransFlash upp till 32 GB, FM-radio, A-GPS, 3.1 MPixel-kamera med autofokus samt sekundär kamera på 1,3 MPixel för videosamtal. Inbyggd accelerometer gör att den känner av när man roterar skärmen och växlar om till liggande bild. Batteriet är på 3400 mAh. Operativsystemet är Android 2,2 (Froyo) på nyare enheter. Den såldes tidigare med Android 2,1. Uppgraderingen till 2,2 gav den ett rejält uppsving vad gäller hastighet och gränssnitt.

Förutom stereo-headset medföljer usb-kabel, laddare och 8 GB minne (storleken på minnet kan variera beroende på återförsäljare). Surfplattan väger 403 gram och har måtten 190x110x12 mm.

Omdömena på prisjakt.nu är som helhet positiva. Det som upplevs som negativt är upplösningen, den resistiva skärmen och att den inte har multitouch. Bland fördelarna nämns ljudet (bra högtalare), batterikapaciteten, de många funktionerna samt priset. Äger du en? Kommentera gärna! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar