måndag 16 januari 2012

Snabbare dator med gratisprogram

För att hålla datorn pigg och alert behöver den lite underhåll emellanåt eftersom den annars blir långsam efter en period. Jag använder huvudsakligen nedanstående program för att hålla min dator i trim. Det är gratisprogram som inte kostar någonting att ladda ner och är enkla att använda. Använd dessa med jämna mellanrum, så kommer du att få en snabbare dator. Programmen fungerar på en dator med Windows operativsystem.

CCleaner: rensar upp temporära filer, log-filer, webbhistorik och andra filer som tar upp plats i onödan och gör din dator långsammare. Enkelt att använda och har en del inställningsmöjligheter som gör det möjligt att exkludera sådant man vill spara innan man rensar systemet, t.ex. cookies.

SpyBot - Search & Destroy: prisbelönt säkerhetsprogram som håller din dator ren från spyware, malware och andra oönskade filer som slöar ner datorn.
    Wise Registry Cleaner: rensar onödig data i det så kallade registret. Avinstallerade program lämnar kvar data i registret vilket leder till att datorn blir långsammare. Rensar du upp denna data blir din dator snabbare.

    Disk Defrag: framgmenterade filer försämrar datorns diskprestanda. Detta program defragmenterar dina hårddiskar och återställer prestandan. Jag har tidigare skrivit om programmet här: Disk Defrag.
      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      Inga kommentarer:

      Skicka en kommentar