onsdag 13 juni 2012

Förhandsvisning av IKEA Uppleva

IKEA uppleva
Idag var jag på förhandsvisning av IKEA:s nya koncept Uppleva, som är en komplett lösning bestående av möbel, TV och integrerat video- och ljudsystem. Jag måste erkänna att jag innan förhandsvisningen inte riktigt förstod vitsen med IKEA:s nya satsning. Nu har jag dock fått grepp om produkten och den har alla förutsättningar att bli en storsäljare i familjehemmen.

Man riktar sig alltså till den stora massan, som vill kunna inreda snyggt och personligt utan att behöva göra kompromisser mellan möbler och teknik. Systemet döljer dessutom alla synliga kablar i en kabelränna baktill på möbeln. Man kan välja mellan flera olika möbellösningar och färger för att anpassa konceptet efter eget tycke och smak.

Jag har svårt att se att man byter ut sitt befintliga system bara för att köpa detta. Mer troligt är att man köper detta om man ändå behöver köpa nytt. Den riktige prylnörden har dock ingenting att hämta här eftersom det både saknas 3D och surround-ljud. Detta är som jag skrev tidigare en produkt för den stora massan som vill att det ska vara enkelt och praktiskt att använda systemet.

TV:n är av typen LED och finns i storlekarna 24", 32", 40" och 46". Alla TV-apparater förutom den på 24" har uppkoppling till Internet. Samtliga storlekar har Full HD och en ljussensor som anpassar ljusstyrkan efter omgivningens ljus.

Spelaren klarar Blu-ray, DVD och CD. Det inbyggda ljudsystemet (2.1) består av två högtalare som är inbyggda i möbeln och en separat subwoofer.

Den 14 juni 2012 börjar IKEA Kungens kurva att sälja Uppleva. Mediamöbeln kommer till övriga svenska IKEA varuhus under hösten. Priserna börjar på 6500 kronor och uppåt. IKEA lämnar 5 års garanti på TV och ljudsystem.

SMART TV
Hemskärmen har stora och tydliga ikoner. SMART TV ger tillgång till hundratals appar, t.ex. Facebook, Youtube och Twitter.

Fjärrkontroll IKEA Uppleva
Det är bara en fjärrkontroll till hela systemet, enkelt och praktiskt.


Subwoofer Uppleva
Subwoofern finns i färgerna vit och svart och är trådlös. Den ansluts bara till eluttaget. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer:

  1. Problemet tycks bara vara att de inte tycks komma igång med försäljningen. Vissa saker är bara kroniskt slut och verkar aldrig komma in i lager. Så det finns mest bara prylar man kan titta på.
    Och bara i varuhuset Kungens Kurva.

    SvaraRadera
  2. Trist om det är på det sättet! Dra iväg ett mail till IKEA och fråga om statusen på grejerna. Det skulle vara intressant att veta vad det beror på.

    SvaraRadera