onsdag 22 februari 2012

Idag släpps PS Vita i Sverige

Idag släpper Sony sin nya handhållna spelmaskin PS Vita i Sverige. Det är en kraftfull maskin med nästan lika mycket prestanda som en Playstation 3. PS Vita är rejält uppgraderad jämfört med PSP-3000 som släpptes 2008.

PS Vita finns i två varianter, den ena med WiFi och den andra med både WiFi och 3G. Spelmaskinens specifikationer är imponerande. Hjärnan i Vita är en ARM® CortexTM-A9 core med 4 kärnor och grafikkortet heter SGX543MP4+. Vita har ett primärt minne på 512 MB och VRAM på 128 MB.

PS Vita har en kapacitiv OLED-skärm på 5". Skärmens upplösning är 960x544 pixlar och den kan visa 16 miljoner färger. På spelmaskinens baksida finns en kapacitiv styrplatta som kan användas i spel och andra tillämpningar. Vidare har den dubbla analoga spakar, rörelsesensorer, dubbla kameror (på fram- respektive baksidan) samt inbyggd GPS.

Jag tycker att PS Vita har alla förutsättningar för att bli en storsäljare trots mördande konkurrens från iPhone och Nintendo 3DS. Sony riktar in sig på en mer vuxen publik och har många intressanta speltitlar under utveckling.

Se en video med PS Vita nedan:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar