måndag 19 december 2011

Ny surfplatta från Sony: Tablet S


Sony har släppt en stark konkurrent till iPad 2 med sin Tablet S. Ett roligare namn än Tablet S hade troligen inte skadat men prylen är ju ändå viktigare än namnet.

Något som gör den bättre än många konkurrenter är att den är ergonomiskt utformad, passar bra i handen och är bekväm att använda även längre stunder. Dessutom är skärmen något av det bästa jag har sett på en surfplatta. Sony kallar panelen för TruBlack™ och skärpan, kontrasten och färgerna är ruskigt bra. Den kapacitiva skärmen har en storlek på 9,4" och 1280x800 pixlars upplösning.

En Tegra 2-processor på 1,0 GHz står för datorkraften. Minnet är på 1 GB och det interna lagringsutrymmet är upp till 32 GB beroende på modell. Det finns en kortplats för SDHC-kort för ytterligare lagring.

Andra intressanta specifikationer är WiFi, bluetooth, GPS, accelerometer, IR, inbyggda högtalare och mikrofon, främre kamera på 0,3 MP, bakre kamera 5 på MP samt medföljande fjärrkontroll.

Batteriet räcker i 7 timmar vid normal användning. Surfplattans mått är: djup 17,4 cm x höjd 1 cm x bredd 24,1 cm. Vikten är 598 gram. Operativsystemet är Android 3.2 även kallat Honeycomb. Läs mer om Sony Tablet S på nyteknik.se.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 kommentar:

  1. Synd att Ny Tekniks recension var så kortfattad och inte helt rätt. Gillar denna bättre:

    http://hypeline.se/2011/11/30/recension-av-sony-tablet-s/

    SvaraRadera