onsdag 3 augusti 2011

Surfplattan Archos 70


Archos 70 Internet Tablet 8GB är den andra surfplattan jag skriver om som ingår i artikelserien "Surfplattor under 2000 kr" här på prylmani. Jag har tidigare skrivit om ZTE Light. Enligt prisjakt.nu kan man köpa Archos 70 för ca 1900 kr. Låt oss se vad man får för pengarna.

Archos 70 har en kapacitiv multitouch skärm på 7" med 800x480 pixlars upplösning. Att den har en kapacitiv skärm trots det förhållandevis låga priset är helt klart ett plus. Den har 802.11 b/g/n WiFi för uppkoppling mot Internet. Den har Bluetooth 2,1 men saknar 3G.

Surfplattan är väldigt tunn, endast 10 mm (det finns även en hårddiskversion på 250 GB som är 14 mm tjock) vilket är ett plus om man är på resande fot. Den har inbyggda högtalare och mikrofon, webcam, micro-SD kortplats, USB 2,0 och mini-HDMI utgång för anslutning till t.ex. TV (kabel medföljer ej).

Processorn är en 1GHz ARM Cortex A8. Surfplattan har en grafik accelerator (3D OpenGL ES 2.0) som bättrar på spelprestandan och 8 GB flashminne för lagring. Operativsystemet är Android 2,2 (Froyo) och en hel del förinstallerade program medföljer.

För den som vill se på film kan surfplattan hantera många olika typer av videoformat (även HD-upplösning), H.264, MPEG-4, MKV, VOB, WMV. Den klarar även många ljudformat: AAC, AAC+, FLAC, MP3, OGG, WAV, WMA.

Det som följer med surfplattan är: hörlurar, USB-kabel, manual och laddare. Surfplattan vägen 300 gram (flash-versionen) och har måtten 201 x 114 x 10 mm.

Omdömena på prisjakt.nu är som helhet positiva. Bland det negativa nämns att den känns plastig, dålig betraktningsvinkel på skärmen och avsaknaden av Android Market. Android Market är alltså en marknadsplats med massor av spel och program som man kan ladda ner till surfplattan. Vissa kostar, medan andra är gratis. Tyvärr finns inte Android Market på surfplattan vilket är ett stort minus, men det finns ett så kallat hack man kan göra för att lägga in Android Market. Bland det positiva nämns att den är snabb, den kapacitiva skärmen och att den klarar många videoformat.

Äger du en? Kommentera gärna! Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar