måndag 29 december 2014

Robotar i en dystopisk framtid: Automata

Om man gillar sci-fi och robotar ska man se den här filmen. Filmen utspelar sig år 2044. Jorden har blivit nästintill obeboelig på grund av radioaktivitet från solvindar. De överlevande människorna har skapat robotar kallade Pilgrims, som hjälper till med att bygga upp samhället och utföra tuffa arbetsuppgifter i den hårda miljön.

Vi får följa Jacq, som är försäkringsagent på bolaget ROC som bygger robotarna. Jacq spelas av Antonio Banderas. Robotarna lyder under två strikta protokoll. 1. De måste skydda människor och 2. De får inte modifiera eller reparera sig själva. En dag får Jacq indikationer på att en robot har brutit mot ett protokoll, vilket ska vara nästintill omöjligt. Så börjar storyn ungefär, jag vill inte avslöja för mycket.

Filmen har inte direkt fått lysande kritik, jag tycker själv att den är seg på sina ställen men jag gillar den dystopiska framtidsskildringen och detaljrikedomen i den hårda miljön. Filmen får i alla fall mig att fundera på huruvida det är möjligt att skapa artificiellt liv och vilka risker som finns med det. Länk till imdb: Automata


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar