onsdag 22 juli 2015

Nvidia Shield Android TV


Nvidia Shield Android TV är både ett alternativ till en mediaspelare och en spelkonsol. Den finns i två olika varianter, den ena med 16 GB lagring kostar 199 dollar och den andra med 500 GB lagring kostar 299 dollar i USA. Den säljs ännu inte i Sverige, men kan beställas hem från t.ex. Amazon.com.

Spelbiblioteket är enormt, några titlar är t.ex. Borderlands 2, Half-life 2, Goat Simulator och Sonic the Hedgehog 4. Länk till det kompletta spelbiblioteket här.

Under skalet hittar vi en Nvidia Tegra X1-processor med GPU och 3 GB ram. Den har stöd för videouppspelning i 4K-upplösning och stöd för 7.1- och 5.1-surroundljud. WiFi enligt 802.11ac och Bluetooth 4.1. Operativsystemet är Android 5.1 (Lollipop).


På baksidan hittar vi en Ethernet (Gigabit) port, en HDMI-port, två USB 3.0-portar, en micro-USB 2.0 port och en microSD-slot. Det finns även en IR-mottagare som är kompatibel med bl.a Logitech Harmony.

Jag kan mycket väl tänka mig att ersätta min nuvarande mediaspelare med en Android TV när den kommer till Sverige. För egen del är 500 GB-varianten mest intressant. Jag misstänker dessvärre att den kommer att vara väldigt dyr om och när den släpps här, men det återstår att se. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar