tisdag 9 juli 2013

Surfa privat med Firefox

Surfa privat med Firefox

Jag använder Firefox som webbläsare sedan flera år tillbaka eftersom jag hade problem med Internet Explorer. Firefox har ett privat läge som man enkelt kan starta genom att trycka på Ctrl + Shift + P. Det öppnas då ett nytt fönster med en flik som heter privat surfning. Dessutom är den vanligtvis orangea Firefox-knappen högst upp till vänster lila. Detta läge finns på Firefox version 3.5 eller senare.

Vad innebär privat surfning?
Precis som namnet antyder innebär privat surfning att Firefox inte sparar några uppgifter om vilka sidor du har besökt på Internet. Detsamma gäller sökhistorik, filhämtningslistan, webbformulärdata, kakor eller temp-filer. Om man är flera som använder en dator och inte vill att andra ska få tillgång till ovanstående information är det en god idé att använda läget "privat surfning".

Tänk bara på att eventuella bokmärken som sparas kommer att finnas kvar. Samma sak gäller filer som man tar hem från Internet. Tänk också på att en eventuell arbetsgivare ändå kan spåra vilka sidor du har besökt. Historiken sparas inte på den enskilda datorn, men går att få fram från nätverksservern. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar