torsdag 11 juli 2013

Återupplivad gammal laptop, del 2

Detta är fortsättningen på återupplivad gammal laptop, del 1. Förra gången skrev jag om hur jag installerade Puppy Linux på en gammal laptop, Compaq Armada E500. Nu är det dags att installera Wifi på datorn. För ett tag sen köpte jag ett mycket litet Wifi-kort från dealextreme.com för en blygsam summa (se bild nedan).

Nano-USB Wifi-card

Detta kort passar perfekt till denna dator som bara har en USB-port. Jag pluggade in kortet och körde Puppy Linux nätverksguide. Jag som inte är någon van Linux-användare lyckades installera kortet utan problem, så bra är guiden. Kortet sticker ut minimalt från datorn. Jag gillar dessa kort och kommer att beställa flera.


Eftersom denna dator ska användas som Internet-radio dator i köket behöver den ha mjukvara för att klara av uppgiften. Det finns ett program i Puppy som heter PupRadio som jag har tänkt använda. Det finns 8 st förvalda radiokanaler som man lätt kan byta mellan. Jag har tänkt lägga in de kanaler som jag oftast lyssnar på. För att lägga till kanaler behöver man bara uppge url:en till radiokanalen och skriva ett namn. Så här ser det ut på skänken i köket när datorn är på plats. De inbyggda högtalarna är förvånansvärt bra, men jag kanske kommer att köra med separata högtalare så småningom eftersom jag har ett par som jag inte använder för tillfället.
Laptop med PupRadio
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer:

  1. Andreas, den där datorn är väldig lik den gamla häcken som finns/fanns på mitt kontorsrum. Måste kolla om den är kvar efter semestern...

    SvaraRadera
  2. Haha...den kommer från en annan källa, det är inte bara du som sitter på en gammal häck :)

    SvaraRadera