fredag 27 juli 2012

Billig surfplatta: Marquant 7"

Billig surfplatta Marquant
Jag såg i ett reklamblad från Jula häromdagen att de säljer en billig surfplatta med Android 4.0 för 999 kr. Märket är Marquant och det är inget märke jag känner till men jag ser att Jula har många andra produkter av samma märke. Jag gissar på att det är en "no name"-surfplatta som man har "brandat" med Marquant.

Surfplattan har en kapacitiv skärm på 7" med upplösningen 800x480 pixlar. Som processor används en BOXchip A10 1,5 GHz Cortex A8. Internminnet är på 512 MB av typen DDR3. Det finns 4 GB lagringsutrymme med möjlighet att bygga ut med extra microSD-kort.

Enheten har en 0,3 Megapixel-kamera på framsidan. Det finns även inbyggt WiFi 802.11b/g. Batteriets kapacitet är 3200 mAh och ska räcka till 5,5 timmars användning. Man kan ladda surfplattan via USB eller nätadapter.

Övriga anslutningsmöjligheter är USB 2.0, mini-HDMI, mini-USB, micro-sd och 3,5 mm hörlursutgång. Enheten väger 305 gram. Den är 193 mm lång, 116 mm bred och 11 mm tjock.

För den som vill läsa mer om surfplattan finns det en tråd om den på Swedroids forum: I dagens reklam en MarQuant (?) 7" tablet 4.0 ICS.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 kommentarer:

  1. Varning.om du vill använda skype eller andra appar som bara finns på google play så är du utestängd.
    Ej godkänd av google.

    SvaraRadera
  2. det borde gå att få in appar till plattan med hjälp av tex
    en android telefon

    SvaraRadera
  3. Det finns nästan alltid sätt att komma runt det med ingen Google play, Det finns ju alltid Custom ROMs :] (http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=78963)

    SvaraRadera
  4. Värdelös pryl, köp hellre nån begagnad Ipad eller android platta!

    SvaraRadera
  5. Fant flotte apps til m700 på www.1mobilindia.info som funker perfekt. Både spill (fx angrybirds) og Skype (som for øvrig ikke bare finnes på Google play!) og masse annet. Litt treg i touch på skjermen og noe delay, men supert produkt for prisen!

    SvaraRadera
  6. Hej allhoppa

    Är ni nojd av surfplatta Marquant 7" ?

    MVH
    Bita

    SvaraRadera
  7. min pappa köpte den och nu är jag, sonen den mest tekniska i huset och håller på och fiffla med den. Den åker snart i soporna. helt värdelös

    SvaraRadera
  8. fattar nte hur jag ska ladda ner spel ...bi köpte den till min dotter som första padda..men jag är inte så tekniska begåvad...beställde comviq kontantkort för surfplatta, visade sig att chippet va för stort...och då ska man använda en typ av dong som inte tillverkas längre...tur att man har en nyare mobil med hotspot så man kan köra wifi...men den stora frågan är ...om någon vet...hur laddar jag ner spel ???
    Jeanette

    SvaraRadera