måndag 18 juli 2011

Xtreamer Sidewinder 2


[Uppdaterad 2012-05-18] Xtreamer Sidewinder 2 är efterträdaren till den populära mediaspelaren Sidewinder. Jag har själv en Sidewinder (första generationen) som jag är ganska nöjd med.

Jämfört med den gamla modellen så har en hel del förbättringar gjorts. Sidewinder 2 har stöd för USB 3.0 som tillåter högre överföringshastighet jämfört med USB 2.0. Minnet har fördubblats till 256 MB DDR3 och mediaspelaren har fått en processor på 500 MHz istället för 400 MHz, en RTD 1185.

Wi-Fi är standard (det var ett extra tillbehör till den tidigare modellen) och det finns plats för en intern 2,5" hårddisk på upp till 1 TB. Mediaspelaren har HDMI 1,3 (1080p). Fjärrkontroll medföljer.

Interfacet ser riktigt snyggt ut (se länk till Xtreamer längre ner). Mediaspelaren ska klara i princip alla 1080p-filmer, DTS HD och TrueHD (7,1 bit Streaming Audio).

Sidewinder 2 har fått blandade omdömen om man tittar runt på nätet. Den har fått plus för att den stöder många format samt är tyst och har ett snyggt interface. Den har fått minus för att den ibland reagerar långsamt på knapptryckningar och för att programvaran är buggig och hänger sig emellanåt. Dessutom är nätverkshastigheterna långsamma både på trådbundet och trådlöst nätverk.

I och med Firmware 3.0.11 verkar dock mjukvaran ha blivit bättre och med tanke på priset den säljs för idag kan den mycket väl vara ett alternativ för den som söker en billig men kompetent mediaspelare. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar